Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας 
Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου ΚρήτηςΗράκλειο 28/09/2015


Αγαπητέ Συνάδελφε,


Σε προσκαλούμε να συμμετέχεις στην Ευρωπαϊκή μελέτη με τίτλο: “Implementation of the European Standards of Care in Rheumatoid Arthritis”. Σκοπός της μελέτης είναι να ερευνήσει το επίπεδο της φροντίδας ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ), λαμβάνοντας ως αναφορά τα “European Standards of Care for Rheumatoid Arthritis”. Στόχος είναι να καταγραφεί, σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, η τρέχουσα κλινική πρακτική και να αναδειχθούν πιθανά ελλείμματα στη φροντίδα. Τελικός στόχος είναι να συμβάλουμε στη συζήτηση ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη περίθαλψη σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην μελέτη στοχεύουμε να μάθουμε από εσάς:
1. Σε ποιο βαθμό οι ασθενείς σας απολαμβάνουν ήδη φροντίδα όπως περιγράφεται στα “Standards of Care”.
2. Πόσο σημαντική θεωρείτε την εφαρμογή αυτών των κατευθυντήριων οδηγιών στους ασθενείς σας με ΡΑ.

Η μελέτη βασίζεται στις πρόσφατα δημοσιευμένες προτάσεις “Standards of Care (SOC)” για τη θεραπεία των ασθενών με ΡΑ (Δες παρακάτω βιβλιογραφία). Αυτές δημιουργήθηκαν από την πρωτοβουλία “eumusc.net project” (με υποστήριξη της EULAR και της Ευρωπαϊκής Ένωσης), και συνοψίζουν τις πλέον ουσιώδεις παραμέτρους της φροντίδας που πρέπει να απολαμβάνουν οι ασθενείς με ΡΑ. Στοχεύουν στην ομογενοποίηση (harmonization) και στη βελτίωση της φροντίδας ασθενών με ΡΑ στην Ευρώπη.

Είναι μια πανευρωπαϊκή μελέτη συντονιζόμενη από το τμήμα Ρευματολογίας του Πανεπιστημίου του Maastricht. Θα χρειαστούν 10’ να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγια στο διαδίκτυο και το μόνο που απαιτείται είναι πρόσβαση στο δίκτυο.

Η συμμετοχή σας είναι εντελώς προαιρετική. Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες, εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους σκοπούς της μελέτης. Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, και μας ενδιαφέρει μόνο η προσωπικής σας εμπειρία και άποψη.

Ο σύνδεσμος για την μελέτη: https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_7X2OI55HEHSPT2l
 

Σε περίπτωση που έχετε τεχνικό πρόβλημα με το σύνδεσμο, μπορείτε να αντιγράψετε τη διεύθυνση στο πεδίο διευθύνσεων του φυλλομετρητή σας (browser).

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Maastricht (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή με εμένα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και την προσπάθειά σας.


Π. Σιδηρόπουλος.

 

- Πρωτόκολλο μελέτης/Βιβιογραφία

 

- Σύνδεσμος έρευναςhttps://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_7X2OI55HEHSPT2l