Κλινική Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας 
Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης

banner ssmr 2024

 

Ηράκλειο, 02/02/2024 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο «5ο Θερινό Σχολείο Ακτινολογίας Μυοσκελετικού» το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2024!

Αξιοποιώντας την εμπειρία από τα προηγούμενα «Σχολεία», θα εστιάσουμε σε τρέχοντα ενδιαφέροντα θέματα της απεικόνισης παθήσεων του μυοσκελετικού που απασχολούν την καθημερινή κλινική πράξη. Το Σχολείο απευθύνεται σε ρευματολόγους, ορθοπαιδικούς, παθολόγους, και νέους ακτινολόγους, ειδικευόμενους ή ειδικούς. Εκπαιδευτές είναι ακτινολόγοι με εμπειρία στην απεικόνιση του μυοσκελετικού συστήματος. Το Σχολείο περιλαμβάνει επίσης θεματικές ομιλίες από κλινικούς.

Το 5ο Σχολείο έχει τα εξής ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  • Περιλαμβάνει διαδραστικές συνεδρίες με κλινικές περιπτώσεις που παρουσιάζονται από κλινικούς και σχολιάζονται άμεσα από ακτινολόγους.

Το Σχολείο έχει στόχο:

  • Να υπενθυμίσει βασικές γνώσεις απεικόνισης μυοσκελετικού αλλά και να παρουσιάσει τις νεότερες απεικονιστικές μεθόδους που εφαρμόζονται στη διάγνωση των ασθενών με φλεγμονώδη και εν γένει ρευματολογικά μυοσκελετικά νοσήματα,
  • Να ενισχύσει και να καλλιεργήσει την επικοινωνία των ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του μυοσκελεκτικού συστήματος,
  • Να αναγνωριστούν τα απεικονιστικά χαρακτηριστικά των συχνότερων νοσημάτων και να τονιστεί η αξία του διεπιστημονικού θεραπευτικού σχεδιασμού.

Με ενθουσιασμό σας περιμένουμε και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας!

Με εκτίμηση,

Α. Καραντάνας
Καθ. Ακτινολογίας Παν. Κρήτης
Δ/τής Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης ΠαΓΝΗ

Π. Σιδηρόπουλος
Καθ. Ρευματολογίας Παν. Κρήτης
Δ/ντής Ρευματολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας ΠαΓΝΗ

VTEM skitterΜήνυμα Διευθυντή

sidiroppΗ Πανεπιστημιακή Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί το κέντρο αναφοράς για τους ασθενείς με συστηματικά αυτοάνοσα-φλεγμονώδη νοσήματα για την περιοχή της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

Σκοποί μας είναι:

- Να προσφέρουμε κλινική φροντίδα υψηλού επιπέδου.
- Να διεξάγουμε ανταγωνιστική έρευνα στο πεδίο των αυτοάνοσων νοσημάτων του ανθρώπου.
- Να εκπαιδεύουμε ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν χώρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο πεδίο των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών νοσημάτων του ανθρώπου!

- Υπάρχει σημαντική νέα γνώση για την παθογένεια, τη διάγνωση αλλά και την πρόγνωση αυτών των νοσημάτων.
- Νέα διαγνωστικά εργαλεία, εφαρμογή προηγμένων απεικονιστικών μεθόδων βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση και έναρξη αγωγής.
- Σημαντικές καινοτόμες θεραπείες έχουν εισαχθεί στην κλινική πράξη και έχουν βελτιώσει εντυπωσιακά τη ζωή πολλών ασθενών.

Η Κλινική, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Ρευματολογίας, Αυτοανοσίας και Φλεγμονής της Ιατρικής Σχολής, συμμετέχει ενεργά σε ανταγωνιστική έρευνα στο πεδίο της παθογένειας των συστηματικών αυτοανόσων νοσημάτων.

Επίσης, σημαντική είναι η συμμετοχή μας σε κλινικές μελέτες νέων θεραπειών. Σκοπός της συμμετοχής μας σε αυτές, είναι να απολαμβάνουν οι ρευματοπαθείς καινοτόμες θεραπείες ταυτόχρονα με ρευματοπαθείς άλλων Κέντρων της Ευρώπης και Β. Αμερικής.

Αγαπητοί φίλοι, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδος για τη ρευματολογία και τους ρευματοπαθείς, και η Κλινική προσπαθεί να συμμετέχει ενεργά σε αυτήν!

Πρόδρομος Σιδηρόπουλος

Δραστηριότητες κλινικής

Βασικός στόχος της Ρευματολογικής Κλινικής είναι η εκπαίδευση νέων ρευματολόγων στα πρότυπα της σύγχρονης διεθνούς πρακτικής..

Περισσότερα

Κλινικές Μελέτες

Η Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει επιλεγεί ως ελληνικό κέντρο αναφοράς για συμμετοχή σε διεθνείς κλινικές μελέτες..

Περισσότερα

Ερευνητικό Εργαστήριο

The Laboratory of Rheumatology, Autoimmunity and Inflammation together with the Affiliated Clinical Research Unit at the University Hospital..

Περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό

Webinar EULAR 2014 Update, MSUS workshop 2015..

Περισσότερα

Για τους ασθενείς

1     ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΥΓΕΙΑΣ Ιατρική Σχολή-Παν/μιο ΚρήτηςΠαν/πολη Βουτών71003 Ηράκλειο ΚρήτηςΤηλ. 2810 394783 & 2810 392024 Fax: 2810 394871 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς...
Read more 
2     Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Συνέδρια
2ο Κρητο-κυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας «Διλήμματα και Προβληματισμοί στην Καθημερινή Πρακτική της Ρευματολογίας». Σίσι Λασιθίου, 30/04-02/05/ 2010 3ο Κρητο-κυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας...
Read more 
3     Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης
Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης είναι ένας Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Αριθμ.Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 1870/8.5. 2003/254/760/196/2003) που ιδρύθηκε το 2003 και καλύπτει όλους τους Νομούς...
Read more 
4     Κλινικές Μελέτες - Ερωτήσεις/Απαντήσεις
Δείτε 9 βασικά ερωτήματα και τις απαντήσεις τους εδώ.
Read more 
Ενημερωτικό Υλικό